Skip to main content

Ik ben fotograaf en wil graag een nieuwe camera kopen…

By mei 30th, 2021Uitgaven

Hoi Wezp! Ik ben fotograaf en wil graag een nieuwe camera kopen en vroeg mij af of ik voordeel kan krijgen met belasting aftrek etc.. Helaas weet ik hier heel weinig van dus hoop van jullie advies te mogen krijgen..

Wezp: Je krijgt altijd de btw terug. Als de camera minder dan 450 euro ex btw kost dan kun je het bedrag volledig van je winst aftrekken. Kost hij meer dan trek je elk jaar 20% van de waarde van de camera van de winst af. Als je in een jaar voor meer dan 2400 euro ex btw investeert kom je voor het bedrag boven 2400 euro in aanmerking voor een extra aftrekpost: de zgn. investeringsaftrek. Maar zoveel zal de camera niet kosten neem ik aan. Zet je factuur in Wezp dan zorgen wij dat je alle aftrekposten krijgt waar je recht op hebt.

Dus ik koop hem op de zaak. Nieuw of tweedehands?

Wezp: Heel goed! Een nieuwe camera kopen kan zeker beter op de zaak want je mag de btw van de camera aftrekken van je omzet. Dus je camera kost je 21% minder. Mocht je een tweedehands camera kopen, zit daar uiteraard geen btw op maar dan mag je de kosten ervan nog steeds in Wezp zetten.